Quinta de Canas is het prachtige huis van Tim, onze Engelse buurman die het graag verhuurt als hij hier niet is. Het is geheel en al gerenoveerd, uitgebouwd en van alle moderne comfort voorzien in 2015/2016. Quinta da Canas ligt beneden aan ons pad zo’n 300 meter van het zwembad en 400 meter van ons restaurant verwijderd. Dat betekent vooral dat je gewoon onze gast bent en gebruik kan maken van alle faciliteiten die Vinha Da Manta te bieden heeft. Je kan zwemmen in ons biologisch zwembad, lunchen aan de bar, je kan aanschuiven aan de tafel en genieten van een heerlijke maaltijd van Menno en je kan uiteraard gewoon komen paardrijden, ontbijt elke ochtend in ons restaurant is inbegrepen in de prijs.
Het huis is niet altijd beschikbaar omdat Tim natuurlijk ook graag zelf geniet van zijn huis. Kijk voor beschikbaarheid bij reserveren op deze site. Daarentegen is het huis wel het gehele jaar door verhuurbaar. De grote moderne haardkachel, geisoleerde muren en dubbele ramen zorgen ervoor dat het zomers redelijk koel blijft en in de winter comfortabel warm is.
Het huis is solitair en rustig gelegen, aan een verharde landweg en heeft 3 ha eigen grond. Goed bereikbaar per auto en ruim eigen parkeergelegenheid. Het uitzicht bestaat uit een prachtig stuk van de Mondego vallei. Het is ooit een traditionele lagar geweest waar de druiven tot wijn werden geperst, opgetrokken in granietsteen, nu modern gerenoveerd tot een comfortabel, compact en stijlvol verblijf. Het huis is ideaal voor 4-5 personen. Er zijn 3 slaapkamers waarvan er een met een dubbel bed, een met twee losse eenpersoonsbedden en een apart kamertje met een bed en een eigen badkamer, eventueel is er in de huiskamer nog een slaapbank te gebruiken.
De moderne badkamer ligt tussen twee slaapkamers en heeft een douche, een toilet en een wasbak, een tweede badkamer is aan de derde slaapkamer gemaakt. De huiskamer en binnenkeuken zijn een grote ruimte, die wordt gescheiden door een platform. Het huis heeft een hoog plafond en is zeer ruimtelijk, er is een tweede (buiten) keuken onder een apart overdekt terras.
Buiten is een twee zijden van het huis een groot overdekt terras waar je heerlijk in de schaduw kan zitten al kijkend over de vallei en de olijvengaard en luisterend naar de vogels en heel ver weg in het dal, de rivier. Op het terras zijn comfortabele stoelen, tafel en een tweepersoonsmatras onder een klamboe voor zwoele nachten buitenslapen. Quinta da Canas is een zeer comfortabel vakantiehuis met alle vormen van luxe. Een stukje verwijderd en twee terrassen lager, bereikbaar door een trap, ligt een 4x4m plungepool (1 m diep) met ijskoud, kristalhelder water met ook hier weer een schaduwrijk priveterras om heerlijk een boek te lezen en af en toe even af te koelen.

Maak een reservering