Als je van paarden houdt of een keer op een paard wil rijden ben je aan het goede adres. Op dit moment hebben we twee ruinen en 2 merries waarvan 1 pony. Allemaal zijn ze berijdbaar. Mijn paarden zijn zeer verschillend en reageren vanuit hun natuur. Het is fijn om naar buiten te gaan met ze, met ervaren ruiters. Voor kinderen en volwassen die geen ervaring hebben is het mogeijk om 'een rondje landgoed' te lopen met een begeleider ernaast.

Mijn liefde voor de paarden heeft mij naar Portugal gebracht. Ik rijd en werk al met paarden sinds mijn 8ste jaar. Eerst uiteraard gewoon leren rijden op de pony's, een eigen pony gehad. Pas veel later ben ik anders gaan kijken naar paarden en ben ik mij gaan verdiepen in het dier in zijn natuur. De kennis en ervaring die ik inmiddels heb probeer ik zoveel mogelijk te verwezenlijken op ons terrein.

De kudde heeft een groot (bos)terrein (3,5 ha) tot haar beschikking waardoor de natuurlijk situatie van paarden in het wild (bijna) wordt nagebootst. Ik train de paarden zoveel mogelijk vanaf de grond met stem en in vrijheid. De veulens zijn hier geboren en gesocialiseerd door middel van grondwerk, vanuit vertrouwen en rust. Grondwerk is leerzaam voor zowel het paard als de mens. Je leert op een andere manier kijken naar paarden en zijn taal te begrijpen. Grondwerk is ondersteunend aan het rijden zelf. We rijden bitloos.

Ik vind het leuk om kinderen en volwassenen te ontvangen om te gaan rijden. Voor mij zijn de paarden een groot onderdeel van het plezier dat ik in Portugal beleef. Het is fijn om dat plezier te delen met gasten.