Er kan op verschillende plekken rondom ons gezwommen worden. Uiteraard ons eigen natuurlijk zwembad met een speciale diepe plek waar gedoken en gesprongen kan worden. Eeuwig plezier voor jong en oud. Ook is er een plek waar het langzaam diep wordt, speciaal voor de kleintjes, om lekker te spelen aan de rand of net in het water.

Sommige van onze lodges hebben eigen bassins waarbij je dus eigenlijk over je eigen prive zwembadje beschikt, heerlijk om even in te springen als je wilt afkoelen of gewoon bij te zitten met een boek en een glas koude vinho verde. De bassins zijn normaal gesproken ongeveer 1 meter diep maar kunnen op elke gewenste diepte worden ingesteld voor het geval je bijvoorbeeld kleine kinderen hebt die nog niet kunnen zwemmen.

We hebben op loopafstand de rivier waar heerlijk gezwommen en gespeeld kan worden. Het is er altijd koel en rustig. Er zijn verschillende plekken.  Op de mooiste plek (even met de auto), in de canyon van de Mondego, zijn veel platte rotsen waar je heerlijk op kan liggen zonnen en waar de kinderen lekker en veilig kunnen spelen. En er zijn natuurlijk nog veel plekken die nog niet ontdekt zijn.

Heel even met de auto en je bent bij het grote stuwmeer met een klein strandje waar je lekker rustig kan zwemmen.

En zoals alle dorpen in Portugal aan de rivier is er hier in de buurt ook een praia fluvial wat het 'rivierstrand' betekent. Veel couleur local met een barretje met koude tapbiertjes en een grote glijbaan voor de kinderen.