Als je van paarden houdt of een keer op een paard wil rijden ben je aan het goede adres. Op dit moment hebben we drie paarden en een pony, allemaal berijdbaar. Onze paarden zijn zeer verschillend en reageren vanuit hun natuur. Met ervaren ruiters maken we graag tochten door het prachtige natuur- en cultuurlandschap. We hebben diverse lengtes aan tochten vanaf een uurtje tot een hele of halve dag. Voor kinderen en volwassen die geen ervaring hebben maar wel eens willen weten hoe het is om op een paard te zitten is het mogelijk om 'een rondje landgoed' te lopen met een begeleider ernaast, ook zijn er specifieke sessies in de bak mogelijk.

De paarden zijn Jacqueline haar passie, hier haar verhaal: Mijn liefde voor de paarden heeft mij naar Portugal gebracht. Ik rijd en werk al met paarden sinds mijn 8ste jaar. Eerst uiteraard gewoon leren rijden op de pony's, een eigen pony gehad. Pas veel later ben ik anders gaan kijken naar paarden en ben ik mij gaan verdiepen in het dier in zijn natuur. De kennis en ervaring die ik inmiddels heb probeer ik zoveel mogelijk te verwezenlijken op ons terrein.

De kudde heeft een groot (bos)terrein (3,5 ha) tot haar beschikking waardoor de natuurlijk situatie van paarden in het wild en in een kudde (bijna) wordt nagebootst. Ik train de paarden zoveel mogelijk vanaf de grond met stem en in vrijheid. De veulens zijn hier geboren en gesocialiseerd door middel van grondwerk, vanuit vertrouwen en rust. Grondwerk is leerzaam voor zowel het paard als de mens. Je leert op een andere manier kijken naar paarden en zijn taal te begrijpen. Grondwerk is ondersteunend aan het rijden zelf. We rijden bitloos.

Ik vind het leuk om kinderen en volwassenen te ontvangen om te gaan rijden. Voor mij zijn de paarden een groot onderdeel van het plezier dat ik in Portugal beleef. Het is fijn om dat plezier te delen met gasten.