We hebben onze deuren geopend in de zomer van 2012. We zijn een vakantieverblijf  waar we zelf graag naartoe zouden willen gaan - licht, lucht, ruimte, genieten van de natuur, goed eten, privacy en gezelligheid wanneer dat gewenst is en luxueus. We houden Damanta klein en intiem, met een zekere mate van exclusiviteit. We runnen het bedrijf zelf, wat betekent dat er alles aan wordt gedaan om onze eigen hoge standaard te kunnen handhaven. We verbeteren voortdurend datgene wat we hebben gecreëerd, en maken het nog beter, jaar na jaar. Dat het ons goed gaat moge blijken uit de lovende reacties op sites als Tripadvisor en de verschillende uitgebreide reportages in lifestyle magazines die over ons zijn gemaakt (Seasons augustus 2013, 8 paginas en VT Wonen augustus 2016, 10 paginas). Ook zijn we een van de "top ten holiday destinations 2015" volgens The Guardian en zijn een van de "30 best holiday spots in 2016" volgens The Sunday Times.

Wij zijn constant op zoek om onze gasten de best mogelijke vakantie ervaring te geven en hebben daarnaast een duidelijk ecologisch geweten. Wij combineren 'groen' met luxe. Wij streven naar het beschermen van de relatie met het land, de lokale gemeenschap en de natuurlijke leefwereld, wat prima samengaat met een luxe, outdoor vakantie Zo hebben we een natuurlijk zwembad, schoongemaakt alleen door planten en zuiverder dan het meeste leidingwater. Onze eigen bron voorziet ons van het meest pure drinkwater. We gebruiken lokaal duurzaam onbewerkt hout om de platforms voor onze canvas lodges te bouwen en ons meubilair en afwerking zijn ontworpen in combinatie met de vormen en kleuren van het omringende landschap. We verbouwen onze groenten voor ons restaurant zoveel mogelijk zelf, alles organisch, net zoals onze kaas, eieren en melk. Ook onze fruitbomen, wijngaard, vijgenbomen en olijfbomen zijn organisch. Totale duisternis is tegenwoordig een echte traktatie, zodat we hier lichthinder zoveel mogelijk beperken met zachte zonne-verlichting.  Het zijn allemaal slechts voorbeelden van de stappen die we nemen, klein maar duurzaam, om te kunnen delen met onze gasten en hen mee te nemen in een nieuwe manier waarop we de wereld kunnen zien.