Vinha Da Manta kijkt uit over het begin van de Mondego vallei. Vanaf de 10 hectare is er op vrijwel iedere plek een fenomenaal uitzicht over de vallei. Je zit daadwerkelijk "boven het dal" om maar eens met Nescio te spreken en dat voelt bij tijd en wijlen koninklijk. Het landgoed ligt op een heuvelrug en dat betekent terrassenbouw met veel verschillende fruitbomen en groentenaanplant. Denk natuurlijk aan olijf- maar ook amandel-, perzik-, kers- en vijgenbomen verder vind je meloen, aardappel en pompoenvelden verspreid op het terrein en vrij voor eenieder om te oogsten in het seizoen. We hebben onze eigen waterbronnen die onze watervoorziening voor drinkwater en voor irrigatie zeker stellen.

Vinha Da Manta heeft voor gasten 9 canvas lodges, een boerderijtje (Quinta das Canas) en een intiem, volledig vrijstaand tuinhuis (Casa da Horta) op het terrein, elk op zijn eigen vrijliggende terras. Voor ons is dat het ideale aantal om zowel privacy als gezelligheid te waarborgen en contact te kunnen hebben met ieder van onze gasten. Alle lodges/huizen hebben hun eigen plek met uitermate veel privacy.

We verzorgen voor onze gasten om de dag (ma-/wo-/vrij-/zaterdag) een diner met alle gasten die mee willen eten In juli en augustus is er een speciaal kinderdiner beschikbaar. Bij de bar, zowel bij het zwembad als bij het huis zijn er hapjes, snacks of lunches beschikbaar.

We hebben op ons landgoed een biologisch gezuiverd zwembad van ruim 250 m2 groot. Het is een heerlijke plek om te relaxen, te zwemmen, te zonnen en te spelen maar ook om anderen te ontmoeten.

De kudde die op een apart stuk loopt van het landgoed is nu volwassen en inmiddels kunnen er prachtige tochten in de bergen worden gemaakt met de 4 paarden die we hebben.

Er is een klein winkeltje met lokale en eigen gemaakte biologische producten.