Vinha Da Manta ligt in het midden van Portugal aan de rand van het natuurgebied Serra da Estrela in de provincie Beira Alta. We zitten zo'n 35 kilometer vanaf de Spaanse grens en zo'n 140 van de kust. Dit deel van Portugal is qua toerisme nog een onontgonnen gebied en er valt veel te ontdekken.

Je kunt op verschillende manieren bij Vinha Da Manta komen. Met de auto is het 1900 kilometer vanaf Utrecht en je doet er dan zo'n twee dagen over maar de meeste mensen komen met het vliegtuig en huren een auto op het vliegveld. Het loont om rond te shoppen bij de verschillende luchtvaartmaatschappijen, vrijwel altijd is het mogelijk om voor niet al te veel (en soms spotgoedkoop) te vliegen. Je kunt vliegen op Porto, LIssabon, Valladolid en op Madrid. Vanaf Porto is het 2 uur rijden, Lissabon 3 uur, Vallodolid 2 uur en Madrid 4 uur.

Met het vliegtuig naar Portugal:

met TAP van Schiphol naar Porto of Lissabon

met Easyjet van Schiphol naar Madrid of Lissabon

met KLM van Schiphol naar Lissabon, Madrid

met Transavia naar Porto, Lissabon of Madrid

Met Ryanair van Eindhoven of Maastricht naar Porto, van Weeze (DL) naar Porto of van Charleroi (B) naar Porto of Valladolid.


Vanaf Porto

Vanaf de luchthaven volg je A44 of de A4 naar Porto, totdat je de A1 (tolweg) richting Lissabon ziet. Dan volg je de A!, tot de afslag Aveiro/Viseu naar de A25. Neem richting Viseu en na Viseu Guarda. Ga de snelweg af bij afslag 28 naar Sobral da Serra, volg borden IP5/ Porte de Carne. Neem afslag Transito Local/Porte de Carne naar de N16. Volg deze weg ongeveer 6 km tot de afslag rechts naar Faia.  Neem die afslag en rijd naar beneden de vallei in. Bij de rotonde linksaf het dorpje Faia inrijden. Blijf rechtdoor rijden, door het smalle straatje van het eeuwenoude dorpje, de weg slingert eerst naar rechts en dan naar links. Aan het eind van het dorpje begint een nieuwe asfalt landweg. Volg deze weg omhoog tot je boven op de heuvel bent en de weg naar links buigt, volg de weg en na 500 meter (langs het witte waterbassin met letters) is aan je linkerhand een onverhard pad (300 meter) ons landgoed op. Je kunt parkeren bij het bord 'Parkeren'. Laat je spullen in de auto. Die brengen we met de traktor naar je lodge.

Vanaf Lissabon

Vanaf de luchthaven volg de snelweg A1 richting Porto tot de afslag Abrantes, Torre Novas en Castelo Branco, Volg dan de A23 tot aan Guarda, afslag 35. Volg de borden Hospital, tot aan de rotonde met het moderne beeld in de vorm van de letter G. Volg vanaf daar de borden Vale do Mondego. Rijd door de dorpjes Cubo, Prado en Châos, waar je het stuwmeer aan je linker hand ziet. Aan het eind van het dorp Chãos is er een afslag naar links, richting Barragem, Mizarella, richting het stuwmeer. Neem die de afslag en volg de weg naar Pero Soares. Na Pero Soares, na het kerkhof, krijg je een scherpe bocht naar links, in die bocht  neem je de asfalt landweg naar rechts bij het bord Dominio Vale do Mondego/Vinha Da Manta. Na 800 meter is er een onverharde weg naar rechts. Dit is de ingang naar Vinha Da Manta. Ongeveer na 300 meter op de onverharde weg, ben je bij het landgoed. Je kunt parkeren bij het bord 'Parkeren'. Laat je spullen in de auto. Die brengen we met de traktor naar je lodge.

Vanaf Salamanca, Spanje (ook voor als je met de auto komt uit NL)

Passeer de grens bij Vila Formosa op de A25 en rijd naar Guarda. Neem de A23 richting Castelo Branco, en ga er direct bij de eerste afslag nr. 35 af. Volg de borden Guarda centrum/Hospital, tot aan de rotonde met het moderne beeld in de vorm van de letter G. Volg vanaf daar de borden Vale do Mondego. Rijd door de dorpjes Cubo, Prado en Châos, waar je het stuwmeer aan je linker hand ziet. Aan het eind van het dorp Chãos is er een afslag naar links, richting Barragem, Mizarella, richting het stuwmeer. Neem die de afslag en volg de weg naar Pero Soares. Na Pero Soares, na het kerkhof, krijg je een scherpe bocht naar links, in die bocht  neem je de asfalt landweg naar rechts bij het bord Dominio Vale do Mondego/Vinha Da Manta. Na 800 meter is er een onverharde weg naar rechts. Dit is de ingang naar Vinha Da Manta. Ongeveer na 300 meter op de onverharde weg, ben je bij het landgoed. Je kunt parkeren bij het bord 'Parkeren'. Laat je spullen in de auto. Die brengen we met de traktor naar je lodge.

Vanaf Porto, Lissabon en Madrid gaan er ook goede busverbindingen naar Guarda.

Openbaar vervoer:

Neem de trein of bus van Porto of Lissabon naar Guarda. Vandaar kun je een taxi naar Faia nemen (ca € 15,-)

info bussen: www.rede-expressos.pt

info treinen: www.cp.pt

Als laatste: De ultieme manier van reizen, de internationale "nachttrein naar Lissabon" uit Parijs zien wij s'avonds laat als een klein geel rupsje door de bergen voorbijgaan. Hij stopt ook in Guarda.