Goed om te weten voordat je hier komt.

Weer: We hebben hier Fantastisch weer in juni, juli, augustus en september. Mei is vaak heerlijk maar minder voorspelbaar. De temperatuur klimt in de maanden juli en augustus tot boven de dertig en maar zelden naar de veertig. De nachten koelen weer heerlijk af, wat de nachtrust ten goede komt. Het wordt weinig gebruikt maar in voor- en na seizoen hebben al onze lodges kachels en electrisch verwarmde bedden.

Meenemen: We hebben de lodges zo ingericht dat eigenlijk niets hoeft mee te nemen. Alleen je zwembroek, bikini, zonnebrand of je paardrijdbroek. Je hoeft dus geen handdoeken, theedoeken, beddengoed, potten en pannen mee te nemen. Alles is er.

Faciliteiten: Er is een groot overdekt platform voor activiteiten. Om op te mediteren, dansen, yoga, relaxen of zomaar wat te zijn. Er is een wasmachine om kleding te wassen. Bij het restaurant is een heerlijke overschaduwde loungeplek met banken en hangmatten om onder te eten/drinken of zomaar wat te relaxen. Naast de keuken is de Adega, onze gasten huiskamer met een grote open haard, tijdschriften en spelletjes, een bank en lekkere stoelen. Kom je een keer eten in het restaurant dan doen we dat zoveel mogelijk buiten onder de olijfbomen. Verder is er een vuurplaats, een buiten oven en bbq plek. In het hoogseizoen eten de kinderen eerst, zo rond een uur of zeven, volwassenen gaan rond achten aan tafel.

Omgeving, practisch: Het dorpje Aldeia Vicosa ligt op 2km afstand en heeft een winkeltje die aan de simpele eerste behoeftes voldoet. Ook is er een apotheek, een benzinestation en een pinautomaat. Guarda is ongeveer 13 km weg en daar kun je alles kopen wat je nodig denkt te hebben.