Goed om te weten voordat je hier komt.

Weer: We hebben hier Fantastisch weer in juni, juli, augustus en september. Mei en Oktober zijn vaak heerlijk maar minder voorspelbaar. De temperatuur klimt in de maanden juli en augustus tot boven de dertig en maar zelden naar de veertig. De nachten koelen weer heerlijk af, wat de nachtrust ten goede komt. In het voor- en naseizoen kunnen de ochtenden koel zijn.

Meenemen: We hebben de lodges zo ingericht dat eigenlijk niets hoeft mee te nemen. Alleen je zwembroek, bikini, zonnebrand of je paardrijdbroek. Je hoeft dus geen handdoeken, theedoeken, beddengoed, potten en pannen mee te nemen. Alles is er!

Faciliteiten: Er is een groot platform voor activiteiten. Om op te mediteren, dansen, yoga, relaxen of zomaar wat te zijn. Er is een wasmachine om kleding te wassen. Bij het restaurant is een heerlijke overschaduwde loungeplek met banken en hangmatten om onder te eten/drinken of zomaar wat te relaxen. Naast de keuken is de Adega, onze gasten huiskamer met een grote open haard, tijdschriften en spelletjes, een bank en lekkere stoelen. Kom je een keer eten in het restaurant dan proberen we dat zoveel mogelijk buiten te doen op ons grote eetplatform, midden in de tuin, in voor- en naseizoen eten we in de Adega. Verder is er een vuurplaats, een buiten oven en bbq plek.

Omgeving, practisch: Het dorpje Aldeia Vicosa ligt op 2km afstand en heeft een winkeltje die aan de simpele eerste behoeftes voldoet. Ook is er een apotheek, een benzinestation en een pinautomaat. Guarda is ongeveer 13 km weg en daar kun je alles kopen wat je nodig hebt.